KARLOVAC MEĐUNARODNO KLAVIRSKO NATJECANJE

Odluka o uključenju međunarodnog klavirskog natjecanja u program festivala ponikla je iz namjere da se angažman glazbenika podigne na višu razinu. Pored samog rada sa pedagozima, mi vjerujemo da natjecateljska aktivnost može dodatno stimulirati entuzijazam i napredak mladih pijanista. Istovremeno, naš je primarni cilj poticanje kolegijalne atmosfere, što više odvojene od potencijalno negativnih natjecateljskih tendencija. Konačno, mi želimo kultivirati sustav ocjenjivanja koji će biti zasnovan na temelju interpretacionih kvaliteta, te ostati zaseban od bilo kakvih ne-glazbenih aspekata. Odluke natjecateljske komisije biti će neovisne o činjenici da li natjecatelj aktivno sudjeluje na ljetnoj školi ili samo učestvuje na natjecanju.

Silvije Vidović, umjetnički voditelj

 

* OBAVIJEST - zbog Covid-19 komplikacija Karlovac međunarodno klavirsko natjecanje odgođeno je do 2022. godine

 

 

 

PRIJAVA & PRAVILA NATJECANJA


Sedmo Karlovac međunarodno klavirsko natjecanje održati će se od 8. srpnja 2020. (polufinalni krug) do 9. srpnja 2020. (završni krug) u Karlovcu, Hrvatska.

• Polufinalni krug će se održati u dvorani Glazbene škole Karlovac, a finalni krug u Zorin-dom kazalištu.

• Natjecanje je otvoreno za sve pijaniste rođene između 1. siječnja 1982. godine i 31. prosinca 2002. godine.

• Natjecanje je otvoreno za pijaniste svih nacionalnosti.

• Svi aktivni sudionici ljetne klavirske škole koji isto tako žele sudjelovati i na natjecanju moraju neovisno kompletirati prijavu za natjecanje

• Pijanisti koji planiraju sudjelovati SAMO na natjecanju mogu prisustvovati svim događanjima festivala ili pak doći u Karlovac samo na natjecanje. Budući da će polufinalni krug započeti u jutarnjim satima 8. srpnja, natjecateljima koji putuju iz veće udaljenosti savjetujemo da doputuju u Karlovac već 7. srpnja 2020.

• Proba klavira biti će organizirana tijekom jutarnjih sati 8. srpnja (neposredno prije početka polu-finala) ili po mogućnosti u večernjim satima 7. srpnja. O točnom raspored nastupa, probi glasovira, vježbanju, i ugrijavanju, polu-finalisti će biti obaviješteni nekoliko dana prije samog natjecanja.

Konačni rok za prijavu na natjecanje je 15. svibanj 2020. Definitivna potvrda o prolazu u polufinalne biti će poslana svim aplikantima e-mailom najkasnije do 1. lipnja 2020. Približno 15 pijanista biti će primljeno u polufinale. Svim kandidatima koji nisu prošli u polu-finalni krug biti će vračena kotizacija natjecanja (umanjena za troškove bankovnog/Paypal transfera). U slučaju da prijavljeni kandidat u međuvremenu odluči otkazati učestvovati na natjecanju, kotizacija će biti vračena samo u slučaju ako je organizator natjecanja o tome obaviješten najkasnije do 20. svibnja 2020. godine (obavijest mora biti poslana na e-mail: karlovacpianofestival@gmail.com).

• Svečano proglašenje nagrađenih biti će održano 9. srpnja 2020. godine, 30-tak minuta nakon završetka finalnog kruga natjecanja. Odluka natjecateljske komisije je konačna, no natjecatelji će svakako imati mogučnost za razgovor sa članovima natjecateljska komisije.

• Novčane nagrade će biti poslane nagrađenima na bankovni račun u netto iznosu najkasnije do 10 dana nakon finala.

 

PRIJAVA mora sadržavati:

 

PROGRAM

Pulufinalni krug:

 

Finalni krug:

 

 

NAGRADE

Nagrada publike (finalni krug) - 100 Eura

Nagrada za najbolje izvedeno djelo hrvatskog autora - 100 Eura

Prvonagrađenom će biti omogučen koncert sa orkestrom u Karlovcu u prolječu 2021. godine, plačeni putni troškovi do maksimalno 300 Eura, te smještaj za tri noći. Lista klavirskih koncerata ponuđenih za ovu priliku biti će objavljen nakon finala natjecanja.

 

 

NATJECATELJSKA KOMISIJA

• Anna Malikova, Lovre Marušić, Vladimir Viardo, Silvije Vidović (predsjednik komisije)

 

 

PRIJAVNI FORMULAR - NATJECANJE


(obavezna upisna polja označena su zvijezdicom*)

Spol

Muški Ženski

Da li u Hrvatsku putujete sa Vizom? *

Da Ne

Kotizacija uplačena? *

Da Ne

Kako se za nas saznali?

- U slučaju da imate bilo kakvih problema sa slanjem prijavnjog formulara, molimo obratite nam se putem e-maila

 

 

- Podaci o uplati:

Ime i adresa nositelja računa: Glazbena škola Karlovac, Augusta Cesarca 3, 47000 Karlovac, Hrvatska

IBAN: HR1224000081190241348

BIC/SWIFT: KALCHR2X

Ime banke: Karlovačka Banka d.d. Karlovac, Hrvatska

 

Adresa banke: Ul. Ivana Gorana Kovačića 1, 47000, Karlovac, Croatia

Telefon banke: +385 47 417 525

OIB glazbene škole Karlovac: 31747259377

 

*U slučaju da imate bilo kakve probleme sa uplatom na gore navedeni račun, slobodno nam se obratiti putem e-maila ili naše kontakt stranice. Mi ćemo vam poslati alternativni bankovni račun ili podatke za uplatu preko Paypala.